середа, 17 травня 2017 р.

Лабораторна робота №11.3

Тема. Побудова алгоритмів з використанням вказівників
Мета . Навчитися використовувати динамічну пам'ять, вказівники та динамічні змінні.

Завдання 
Відповідно до вашого варіанту створіть програму з обов'язковим використанням вказівників та динамічної пам'яті.
Вар.
Завдання
1
Дано рівень продаж товарів у магазині комп'ютерної техніки за березень, квітень та травень. Створити програму для обчислення: загального рівня продаж за весну, середнє значення продаж за місяць


2
Створити програму для розрахунку вартості використаної електроенергії. Вхідні дані: попередні покази електролічильника (в кВт*год), поточні покази електролічильника (в кВт*год), тариф (в грн/кВт*год). Вихідні дані - сума, яку слід сплатити в грн

3
Створити програму для визначення переможця в змаганні з мотокросу. Вхідні дані - час, за який подолано дистанцію десятьма учасниками перегонів. Вихідні дані - номер переможця

4
Дано бали, виставлені двома суддями командам КВК. Створити програму, яка визначить, чи дійсно перший суддя виставив всім командам вищий бал ніж другий суддя.

5
Написати програму, яка дозволить бухгалтеру автосалону розрахувати суму, отриману за продаж автомобілів. Вхідні дані: кількість проданих  автомобілів, ціна за одиницю товару. Вихідні дані - сума, отримана магазином за вказаний період.
6
Створити програму для розрахунку цін у грн. на ноутбук, принтер, модем. Вхідні дані: ціна в євро за ноутбук, ціна в євро за принтер, ціна в євро за модем, курс євро до грн в грн/євро. Вихідні дані: ціна в грн за ноутбук, ціна в грн за принтер, ціна в грн за модем.
7
Створити програму для розрахунку суми, отриманої за продаж струменевих принтерів протягом весняних місяців. Вхідні дані: сума, отримана протягом березня; сума, отримана протягом квітня, сума, отримана за травень. Вихідні дані - текстове повідомлення "Струменевих принтерів продано на суму", значення суми в грн, " грн."
8
Написати програму для розрахунку середньотижневої температури. Вхідні дані - температура за сім днів тижня. Вихідні дані - текстовий надпис "Середня за тиждень температура ... градусів" (замість трикрапки має бути числовий запис температури з точністю до десятих)
9
Створити програму для розрахунку загальної виручки магазину від продажу товарів. Вхідні дані - значення ціни за одиницю кожного товару та кількість проданих одиниць. Вихідні дані - текстове повідомлення "Всього товарів продано на суму ", значення загальної вартості проданих товарів, текстове повідомлення " грн"
10
Написати програму для сортування прізвищ. Вхідні дані - невідсотрований список прізвищ. Вихідні дані - відсортований список прізвищ 
11
Написати програму для визначення середніх оцінок, отриманих двома учнями за виконання трьох контрольних робіт. Вхідні дані - оцінки за три контрольні роботи двох учнів ( 6 цілих чисел у діапазоні від 1 до 12). Вихідні дані - дві середні оцінки з точністю до 0,1.
12
Написати програму для визначення найпопулярнішого туристичного напрямку за відомою кількістю проданих путівок в Бердянськ, Хургаду, Ялту, Алушту. Вхідні дані - 12 цілих чисел (кількість проданих путівок у квітні, травні, червні по кожному з напрямків). Вихідні дані - текстове повідомлення "Найпопулярніший туристичний напрям ", назва міста.

13
Написати програму для визначення наявного залишку товарів у крамниці. Вхідні дані - 10 цілих чисел (кількість отриманих та проданих упаковок молока, сметани, сиру, йогурту, вершків). Вихідні дані - 5 цілих чесел (кількість наявних у крамниці упаковок цих товарів)

14
Написати програму для обчислення занального балу, отриманого учасниками олімпіади за виконання п'яти завдань. Вхідні дані - 15 цілих чисел (бали, отримані трьома учнями за виконання п'яти завдань). Вихідні дані - три цілих числа (загальні бали, отримані трьома учнями)

15
Написати програму для розрахунку фактичних витрат бензину. Вхідні дані - по три цілих числа для кожного з чотирьох автомобілів (об'єм палива у баці до заправки, об'єм залитого в бак палива, залишок палива)



Немає коментарів:

Дописати коментар