неділя, 14 травня 2017 р.

Лабораторна робота №11.1

Тема. Реалізація алгоритмів з використанням записів
Мета. Навчитися реалізовувати мовою програмування обчислювальні з використанням записів.


Варіанти завдань для самостійного виконання.

Вар.
Завдання
1
Спроектувати структуру даних про книги в бібліотеці з полями: автор, назва, жанр, рік видання, видавництво, ціна, дата придбання бібліотекою, бібліотечний шифр. Створити програму, яка б дозволила переглядати, додавати, зберігати на диск та читати з диску ці дані.
2
Спроектувати структуру даних про диски у відеомагазині з полями: назва фільму, жанр фільму, рік випуску фільму, кіностудія, ціна, код фільму. Створити програму, яка б дозволила переглядати, додавати, зберігати на диск та читати з диску ці дані.
3
Спроектувати структуру даних про товари у магазині електроніки з полями: назва товару, фірма виробник, ціна, код товару, вага, габаритні розміри упаковки (ширина, довжина, висота), дата виготовлення, термін гарантії в місяцях. Створити програму, яка б дозволила переглядати, додавати, зберігати на диск та читати з диску ці дані.
4
Спроектувати структуру даних про товари у магазині взуття з полями: тип взуття (черевики, чоботи, кросівки тощо), ціна, код товару, розмір, колір, дата виготовлення, країна виробник. Створити програму, яка б дозволила переглядати, додавати, зберігати на диск та читати з диску ці дані.
5
Спроектувати структуру даних про товари у автомагазині з полями: тип (легкова, вантажна), марка, потужність, максимальна швидкість, колір, рік випуску, країна виробник, ціна. Створити програму, яка б дозволила переглядати, додавати, зберігати на диск та читати з диску ці дані.
6
Спроектувати структуру даних про товари у магазині ноутбуків з полями: марка, розмір екрану, об’єм диску, об’єм оперативної пам’яті, частота процесора, кількість ядер процесора, об’єм відеопам’яті, колір, рік випуску, країна виробник, ціна, гарантія в місяцях. Створити програму, яка б дозволила переглядати, додавати, зберігати на диск та читати з диску ці дані.
7
Спроектувати структуру даних про країни: назва, материк, площа в тис. км2, населення в млн. чол, форма державного устрою, рік утворення. Створити програму, яка б дозволила переглядати, додавати, зберігати на диск та читати з диску ці дані.
8
Спроектувати структуру даних про планети Сонячної системи: назва, радіус, маса, густина планети в г/см3, радіус орбіти, наявність атмосфери, середня температура поверхні в К, наявність природних супутників. Створити програму, яка б дозволила переглядати, додавати, зберігати на диск та читати з диску ці дані.
9
Спроектувати структуру даних про зірки галактики Молочний Шлях: назва, радіус, маса, густина зірки в г/см3, світність, колір, середня температура поверхні в К, назва сузір’я. Створити програму, яка б дозволила переглядати, додавати, зберігати на диск та читати з диску ці дані.
10
Спроектувати структуру даних про учнів школи: ім’я, по батькові, прізвище, дата народження, стать, клас, адреса проживання, домашній телефон, ПІБ батька, ПІБ матері. Створити програму, яка б дозволила переглядати, додавати, зберігати на диск та читати з диску ці дані.
11
Спроектувати структуру даних про працівників підприємства: ім’я, по батькові, прізвище, дата народження, стать, спеціальність, адреса проживання, домашній телефон, стаж роботи, робочий розряд, розмір посадового окладу. Створити програму, яка б дозволила переглядати, додавати, зберігати на диск та читати з диску ці дані.
12
Спроектувати структуру даних ріелтерської фірми про квартири: місто, район, вулиця, номер будинку, номер квартири, ПІБ власника, площа, кількість кімнат, поверх, наявність балкону, ціна. Створити програму, яка б дозволила переглядати, додавати, зберігати на диск та читати з диску ці дані.
13
Спроектувати структуру даних військового комісаріату про військовозобов’язаних мікрорайону: ім’я, по батькові, прізвище, дата народження, стать, номер військового квитка, адреса проживання, домашній телефон, військова спеціальність, військове звання, роки проходження служби, номер військової частини. Створити програму, яка б дозволила переглядати, додавати, зберігати на диск та читати з диску ці дані.
14
Спроектувати структуру даних про користувачів соціальної мережі: ім’я, по батькові, прізвище, дата народження, стать, адреса електронної пошти, логін, пароль, захоплення, країна, місце проживання, навчальний заклад. Створити програму, яка б дозволила переглядати, додавати, зберігати на диск та читати з диску ці дані.
15
Спроектувати структуру даних про педагогічних працівників: ім’я, по батькові, прізвище, дата народження, стать, спеціальність за дипломом, адреса проживання, домашній телефон, педагогічний стаж, кваліфікаційна категорія (спеціаліст, вища, перша, друга), звання (без звання, старший учитель, учитель-методист), класне керівництво, завідування кабінетом. Створити програму, яка б дозволила переглядати, додавати, зберігати на диск та читати з диску ці дані.

Немає коментарів:

Дописати коментар